Tauler Solidari de JUNY 2024

Introducció
Benvinguts a l’últim tauló del curs!
Aquest mes explorem el paper vital de l’aigua com a element essencial per la vida. Trobaràs uns materials que podràs utilitzar a la teva aula o amb el teu grup de joves, convidant a reflexionar sobre l’aigua com a font de vida i promoure accions quotidianes que contribueixen a la seva conservació. Submergeix-te en aquesta apassionant exploració!
 
«¿I tu? Neteges l’aigua?»
Destinatairs: Infantil

Cada vegada són més les persones sensibles a la contaminació de les aigües, ja que es ve detectant que hi ha una quantitat cada vegada major de cosmètics, fragàncies, drogues i cremes en l'aigua que usem per a beure. Per a conscienciar sobre l'adequada gestió d'aquests residus, la Fundació Canal, ha creat un material per a sensibilitzar sobre això, fent protagonistes a l'alumnat més petit del centre.
Descarregar el material a la seva web

«Rango» - Pel·lícula

Edat: A partir de 8 anys

 
El Rango és un solitari camaleó que vol ser actor i que, per accident, acaba exercint el paper de Sheriff en un poble. Haurà d’enfrontar-se a la misteriosa desaparició de l’aigua i descobrirà la conspiració que es troba al darrere, entenent així la vital importància del líquid element.

Aquest film pretén facilitar la reflexió sobre les dificultats que genera l’escassetat de l’aigua i els negocis paral·lels que existeixen al voltant d’aquest recurs natural

 
Descargar guía para su trabajo en el aula

«Aigua» - Manolo García y Elefantes

Destinatarios: Secundària

Aquesta cançó és un cant a l’essència de la vida. La lletra ens recorda que l’aigua és la base de l’existència, l’element que ens nodreix, ens neteja i ens dona vida. La cançó pot utilitzar-se com una primera reflexió i invitació a prendre consciència del nostre impacte al medi ambient i a prendre les mesures per protegir l’aigua, no només per nosaltres, sinó per les generacions futures.
 

«Salvant el mar»

Destinatairs: Primaria
Creadors: alumnat del col·legi Ntra. Señora de la Valle (Mairena del Aljarafe)


“123 a Recollir” és un joc dissenyat per 2 a 5 jugadors, creat per fomentar l’hàbit de les 7 formes de reutilització de materials i cuidar el medi ambient.
Basat en la baralla de cartes espanyola i en el joc clàssic de la Brisca, s’estableixen regles basades en les set R del reciclat i es conserva l’objectiu d’aconseguir la major quantitat de punts.
El joc ha estat creat per alumnat utilitzant la metodologia d’Aprenentatge Basat en la Construcció de Jocs (ABCJ), com a part del projecte “Jocs que canvien el món” de Bosco Global.

 
Pots descarregar-te la versió print and play

1 de juny
 Dia mundial dels esculls de corall 
5 de juny
 Dia mundial del medi ambient 
 
 
8 de juny
 Dia mundial dels oceans 

 
12 de juny
 Dia mundial contra el treball infantil 

 
17 de juny
 Dia mundial contra la desertificació 

 
20 de juny
 Dia mundial dels refugiats 


 

Si utilitzes qualsevol d'aquests recursos al teu entorn educatiu, ens encantaria que ens compartissis els teus comentaris, suggeriments i reflexions a través del correu electrònic educacio@boscoglobal.org

Segueix-nos a xarxes socials @BoscoGlobalONGD:
Twitter
YouTube
Instagram
Aquest correu va dirigit a vostè per ser destinatari de la Fundación Bosco Global. Si vostè no és el destinatari final, si us plau, elimineu-lo. Les seves dades de caràcter personal es troben inclosos en l'activitat de tractament "Agenda de promoció", de la qual és responsable la Fundacion Bosco Global, la finalitat és oferir informació institucional. La seva adreça electrònica la mantindrem de forma indefinida llevat que sol·liciti la seva supressió ; aquest i la resta de drets regulats en el Reglament (UE) de 27 d'abril de 2016 pot exercir-lo en la direcció, c / Salesians 3A 41008 - SEVILLA o a protecciondatos@boscoglobal.org.
Si no voleu continuar rebent aquests correus, podeu cancel·lar la vostra subscripció aquí..