Tauler Solidari de ABRIL 2024
Cada 22 d'abril es commemora el Dia Internacional de la Mare Terra, la qual cosa recorda la importància de cuidar i respectar el planeta. Educar des d'edats primerenques en la consciència ecològica permet que cada persona, especialment els més joves, desenvolupem les actituds necessàries per protegir la Casa Comuna.

«Moviment Laudato Si»

'Moviment Laudato Si', és una comunitat global de pregària i acció, que animen les seves parròquies i comunitats locals a comprometre's amb l'espiritualitat ecològica, els estils de vida sostenibles i la defensa de la justícia climàtica i ecològica.Des d'aquest moviment, les persones que es comprometen a dinamitzar-lo, es mobilitzen per donar vida i pràctica a l'encíclica Laudato Si' del Papa Francesc i comprometre's a tenir cura de la nostra casa comuna. Al web del moviment pots trobar diversos recursos que pots fer servir amb els teus grups. T'hi sumes?
Recursos «Moviment Laudato Si»

«Xerrades TED sobre medi ambient»

Destinatarios/as: a partir de 10 años

Vols afavorir la cura del medi ambient? Aquestes xerrades TED són una bona opció per, mitjançant històries inspiradores i idees innovadores, oferir a l'alumnat un punt de reflexió basat en investigacions científiques i la passió d'activistes que et motivaran a passar a l'acció.

Aprendre sobre els desafiaments ambientals més urgents, conèixer les iniciatives que canvien el món i sentir l'esperança de convertir-se en un agent de canvi des de joves, és una manera de canviar el món.

Veure materials

«Madre Tierra» - Macaco

Destinataris/es: Secundària

Estàs llest o preparat per escoltar la crida de la Terra?
 Mare Terra, de Macaco, és més que un himne a la nostra llar planetària, és una invitació commovedora a la reflexió i l'acció. La seva lletra poètica i melodia vibrant ens recorden que la Terra, la nostra mare, està ferida i necessita la nostra ajuda.

 El cantant crida a moure'ns a actuar per protegir-la i cuidar-la, a més ens recorda que en som part i en depenem per viure; ens dona esperança i motivació per convertir-nos en agents protectors de la Terra.

«Màster quiz del medi ambient»

Destinataris/es: majors de 8 anys 

Seràs capaç de millorar la cura que fas del planeta? Aquest joc ha estat creat per alumnat del Col·legi Catia Marín d'Osca com a part d'un procés d'aprenentatge basat en la construcció de jocs centrat en medi ambient.

Es tracta d'un joc senzill de taula i preguntes que poden ajudar a conèixer aspectes sobre la cura del medi ambient i desenvolupar una sensibilitat cap al concepte de sostenibilitat.
 
Descàrrega en versió print&play

7 d'abril
 Dia mundial de la salut   
16 d'abril
 Dia mundial contra l'esclavatge infantil 
17 d'abril
 Dia mundial de la Lluita camperola 
 
22 d'abril
 Dia Internacional de la Mare Terra 

 
22 al 28 d'abril
 Setmana d'Acció Mundial per l'Educació   

Si utilitzes qualsevol d'aquests recursos al teu entorn educatiu, ens encantaria que ens compartissis els teus comentaris, suggeriments i reflexions a través del correu electrònic educacio@boscoglobal.org

Segueix-nos a xarxes socials @BoscoGlobalONGD:
Twitter
YouTube
Instagram
Aquest correu va dirigit a vostè per ser destinatari de la Fundación Bosco Global. Si vostè no és el destinatari final, si us plau, elimineu-lo. Les seves dades de caràcter personal es troben inclosos en l'activitat de tractament "Agenda de promoció", de la qual és responsable la Fundacion Bosco Global, la finalitat és oferir informació institucional. La seva adreça electrònica la mantindrem de forma indefinida llevat que sol·liciti la seva supressió ; aquest i la resta de drets regulats en el Reglament (UE) de 27 d'abril de 2016 pot exercir-lo en la direcció, c / Salesians 3A 41008 - SEVILLA o a protecciondatos@boscoglobal.org.